Handelens Miljøfonds personvernerklæring

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Handelens Miljøfond samler inn og bruker personopplysninger. Målet er å gi deg overordnet informasjon om vår behandling av personopplysninger.


1 Behandlingsansvarlig

Handelens Miljøfond ved daglig leder er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.

2 Når samler Handelens Miljøfond inn personopplysninger?
Vi behandler i hovedsak opplysninger som du har gitt til oss av følgende årsaker:

  • Du har sendt oss en e-post.
  • Du har kontaktet oss via kontaktskjema på våre nettsider.
  • Du har meldt deg på vårt nyhetsbrev.
  • Du har besvart en spørreundersøkelse fra oss.
  • Du har ringt oss.
  • Du har sendt oss en jobbsøknad.

Vi kan også motta opplysninger indirekte dersom:

  • Din arbeidsgiver søker om medlemskap eller er medlem og du utpekes som kontaktperson.
  • Opplysninger om deg lagres i forbindelse med en prosjektsøknad.
  • En jobbsøker har oppgitt deg som referanse.


3 Dine rettigheter
Henvendelser vedrørende personvern kan du gjøre ved å sende en epost til personvern@handelensmiljofond.no eller kontakte daglig leder.

3.1 Innsyn i egne opplysninger
Du kan be om en kopi av alle opplysninger vi behandler om deg. Les mer om retten til innsyn hos Datatilsynet.

3.2 Korrigering av personopplysninger
Du kan be oss rette eller supplere opplysninger som er feilaktige eller misvisende. Les mer om retten til å rette eller supplere opplysninger hos Datatilsynet.

3.3 Sletting av personopplysninger
I gitte situasjoner kan du be oss slette opplysninger om deg selv. Les mer om retten til sletting hos Datatilsynet.

3.4 Begrensning av behandling av personopplysninger
I noen situasjoner kan du også be oss begrense behandlingen av opplysninger om deg. Les mer om retten til begrensning hos Datatilsynet.

3.5 Protestere mot en behandling av personopplysninger
Dersom vi behandler opplysninger om deg med grunnlag i våre oppgaver eller på bakgrunn av en interesseavveining, har du rett til å protestere på vår behandling av opplysninger om deg. 
Les mer om retten til å protestere hos Datatilsynet.

3.6 Dataportabilitet
Du be oss om å overføre opplysninger om deg til deg eller til annen behandlingsansvarlig. 
Les mer om retten til dataportabilitet hos datatilsynet.

3.7 Du kan klage på vår behandling av personopplysninger
Vi håper du vil si ifra dersom du mener vi ikke overholder reglene i personopplysningsloven. Dette kan du gjøre ved å kontakte oss på personvern@handelensmiljofond.no.

Dersom du ikke er tilfreds med svaret du får fra oss kan du også klage til Datatilsynet. Les om hvordan å klage til Datatilsynet hos Datatilsynet.

4 Analyse av nettside-trafikk og bruk av informasjonskapsler
I den hensikt å forbedre nettsidene våre bruker vi Google Analytics (GA) til å analysere bruk av nettsiden. Når du besøker handelensmiljofond.no samles det inn anonymisert statistikk om hvordan du bruker siden. Det er for oss ikke mulig å identifisere deg gjennom informasjonen som samles inn, opplysningene brukes kun i aggregert form.

4.1 Informasjonskaplser (cookies)
Nkom beskriver en informasjonskapsel som (...) en liten tekstfil som lastes ned og lagres på brukers datamaskin når brukeren åpner en nettside. Informasjonskapselen brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer, huske handlekurv i nettbutikken eller registrere hvor brukeren beveger seg rundt på nettstedet (...). Les mer om informasjonskapsel her.

Vi bruker følgende informasjonskapsler:

_ga
Google Analytics
Trafikkanalyse. Kapselen brukes for å skille brukere fra hverandre.

_gid
Google Analytics
Trafikkanalyse. Kapselen brukes for å skille brukere fra hverandre.

_gat_gtag
Google Analytics
Trafikkanalyse. Brukes for å begrense antall opplag mot doubleclick.net.

5 E-post og kontaktskjema
Dersom du sender oss e-post eller bruker kontaktskjema på nettsidene våre blir din e-postadresse lagret i vårt e-postsystem sammen med meldingen du sendte. Videre korrespondanse blir lagret og knyttet til den samme e-postadressen.

Vi bruker ikke kontaktinformasjonen til noe annet enn å holde korrespondansen med deg.

Vi bruker TLS-kryptering for å sikre vår e-postkommunikasjon, og dersom din e-postleverandør også støtter dette blir e-posten kryptert fra ende til ende. All inn- og utgående e-post blir sjekket for virus og skadevare.

Ved å bruke kontaktskjema eller sende oss e-post samtykker du til at vi lagrer e-postadressen din med tilhørende korrespondanse.

6 Nyhetsbrev
Handelens Miljøfond sender ut nyhetsbrev til de som ønsker det. Nyhetsbrevet inneholder nyheter, kunngjøringer, utlysninger og tilsvarende.

Vi bruker ikke kontaktinformasjonen til noe annet enn å sende deg nyhetsbrev.

Du kan melde deg av listen ved å klikke på lenken “melde deg av nyhetsbrevet” nederst i nyhetsbrevet eller ved å sende oss en e-post til post@handelensmiljofond.no.

Ved å registrere deg på vår nyhetsbrevliste samtykker du også til at vi behandler kontaktinformasjonen din og sender deg nyhetsbrev.