Ta med plastposen på flere handleturer!

Hvorfor bruke plastposen på flere handleturer?

Hver nordmann kjøper i snitt 12 nye plastposer i måneden. Summert betyr det at vi i Norge kjøper svimlende 782 millioner plastposer i året. Vi bruker langt flere plastposer enn våre skandinaviske naboer, og er på topplisten på verdensbasis. Derfor er det heller ikke rart at mange nordmenn kan kjenne seg igjen i den frustrerende følelsen av å stappe inn nok en plastpose i et overfylt skap eller skuff. Dessverre ender mange plastposer opp med å bli kastet rett i søpla, fordi vi kjøper så altfor mange av dem.

Det er sløsing. For plastposen er sterk, og laget for å bære. Den kan bli med deg på langt flere handleturer enn den første. Slik sparer du både penger og miljøet.

Et enkelt miljøtiltak som betyr mye!

Hvis hver nordmann bruker hver plastbærepose som handlepose bare én gang til, sparer vi Norge for mer enn 300 millioner plastbæreposer i året. Det er mye plast spart det!

Triks som gjør det lettere å ta med plastpose til butikken:

  1. Ta frem en hvilken som helst plastpose som du har liggende hjemme.
  2. Brett plastposen tre ganger på midten.
  3. Lag en trekant nederst, og vipp den opp. Fortsett prosessen til du er på toppen.
  4. Trykk den øverste delen ned i “lommen”.
  5. Legg den i vesken, sekken, eller jakkelommen, så har du en plastpose klar til å brukes
    om igjen neste gang du skal handle.

Ofte stilte posespørsmål

Om Handelens Miljøfond

Handelens Miljøfond er handelens store miljøsatsing som støtter viktige miljøtiltak knyttet til plast. Butikker og kjeder betaler en medlemskontingent til Handelens Miljøfond basert på innkjøp eller salg av plastposer. Disse pengene er øremerket miljøtiltak som skal redusere plastforsøpling, øke plastgjenvinning og redusere forbruket av plastposer.