Handelens Miljøfonds personvernerklæring

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Handelens Miljøfond samler inn og bruker personopplysninger. Målet er å gi deg overordnet informasjon om vår behandling av personopplysninger.

1. Behandlingsansvarlig
Handelens Miljøfond ved daglig leder er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.

2. Når samler Handelens Miljøfond inn personopplysninger?
Vi behandler i hovedsak opplysninger som du har gitt til oss av følgende årsaker:

  • Du har sendt oss en e-post.
  • Du har kontaktet oss via kontaktskjema på våre nettsider.
  • Du har meldt deg på vårt nyhetsbrev.
  • Du har besvart en spørreundersøkelse fra oss.
  • Du har ringt oss.
  • Du har sendt oss en jobbsøknad.

Vi kan også motta opplysninger indirekte dersom:

  • Din arbeidsgiver søker om medlemskap eller er medlem og du utpekes som kontaktperson.
  • Opplysninger om deg lagres i forbindelse med en prosjektsøknad.
  • En jobbsøker har oppgitt deg som referanse.


3. Dine rettigheter
Henvendelser vedrørende personvern kan du gjøre ved å sende en epost til personvern@handelensmiljofond.no eller kontakte daglig leder.

3.1. Innsyn i egne opplysninger
Du kan be om en kopi av alle opplysninger vi behandler om deg. Les mer om retten til innsyn hos Datatilsynet.

3.2. Korrigering av personopplysninger
Du kan be oss rette eller supplere opplysninger som er feilaktige eller misvisende. Les mer om retten til å rette eller supplere opplysninger hos Datatilsynet.

3.3. Sletting av personopplysninger
I gitte situasjoner kan du be oss slette opplysninger om deg selv. Les mer om retten til sletting hos Datatilsynet.

3.4. Begrensning av behandling av personopplysninger
I noen situasjoner kan du også be oss begrense behandlingen av opplysninger om deg. Les mer om retten til begrensning hos Datatilsynet.

3.5. Protestere mot en behandling av personopplysninger
Dersom vi behandler opplysninger om deg med grunnlag i våre oppgaver eller på bakgrunn av en interesseavveining, har du rett til å protestere på vår behandling av opplysninger om deg. 
Les mer om retten til å protestere hos Datatilsynet.

3.6. Dataportabilitet
Du be oss om å overføre opplysninger om deg til deg eller til annen behandlingsansvarlig. 
Les mer om retten til dataportabilitet hos datatilsynet.

3.7. Du kan klage på vår behandling av personopplysninger
Vi håper du vil si ifra dersom du mener vi ikke overholder reglene i personopplysningsloven. Dette kan du gjøre ved å kontakte oss på personvern@handelensmiljofond.no.

Dersom du ikke er tilfreds med svaret du får fra oss kan du også klage til Datatilsynet. Les om hvordan å klage til Datatilsynet hos Datatilsynet.

4. Analyse av nettside-trafikk og bruk av informasjonskapsler
I den hensikt å forbedre nettsidene våre bruker vi Google Analytics (GA) til å analysere bruk av nettsiden. Når du besøker handelensmiljofond.no samles det inn anonymisert statistikk om hvordan du bruker siden. Det er for oss ikke mulig å identifisere deg gjennom informasjonen som samles inn, opplysningene brukes kun i aggregert form.

4.1. Informasjonskaplser (cookies)
Nkom beskriver en informasjonskapsel som (...) en liten tekstfil som lastes ned og lagres på brukers datamaskin når brukeren åpner en nettside. Informasjonskapselen brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer, huske handlekurv i nettbutikken eller registrere hvor brukeren beveger seg rundt på nettstedet (...). Les mer om informasjonskapsel her.

Når du besøker nettstedet handelensmiljofond.no registrerer vi noe informasjon om ditt besøk med informasjonskapsler. Vi bruker informasjonskapsler for å registrere hvordan du bruker nettsiden, inkludert overgangen til vår søknadsportal, og hvordan du kom deg inn på nettsiden vår. Denne informasjonen hjelper oss å forbedre nettsidene slik at de blir enklere å bruke, og forbedre annonsene vi gjennomfører slik at de treffer relevante målgrupper best mulig. Eksempel på vår bruk av informasjonskapsler er utarbeidelse av statistikk som gir svar på hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Data fra informasjonskapsler vil ikke brukes til å samle inn personlige opplysninger om deg. Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Brukerens IP-adresse anonymiseres og behandles på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.

I innstillingene til din nettleser kan du både skru av og slette informasjonskapsler. Brukere vil få et valg om å akseptere eller avvise informasjonskapsler når de besøker nettsiden.

Her er en oversikt over hvilke informasjonskapsler vi bruker:

Google Analytics

Vi bruker Google Analytics for å analysere brukeratferd på nettsidene våre. Programmet samler opplysninger om for eksempel hvilke sider som blir mest lest, hva besøkende søker etter på handelensmiljofond.no m.m. Informasjonen kan ikke spores tilbake til deg. Vi bruker opplysningene til å forbedre og videreutvikle nettsiden vår.

_ga
Trafikkanalyse. Kapselen brukes for å skille brukere fra hverandre.

_gid
Trafikkanalyse. Kapselen brukes for å skille brukere fra hverandre.

_gat_gtag
Trafikkanalyse. Brukes for å begrense antall opplag mot doubleclick.net.

Google Tag Manager

Dette er et analyseprogram som håndterer andre tagger og script, som Google Analytics. Informasjonen som lagres er ikke sporbar tilbake til deg. Den benyttes i fortløpende justeringer og tilpasninger slik at vi kan gjøre opplevelsen på handelensmiljofond.no best mulig for våre brukere.

Google Ads

Ved hjelp av Google Ads sine cookies måler vi om de som klikker på annonsene utfører de ønskede handlingene.

Facebook, LinkedIn og Snapchat Pixel

På nettsiden vår bruker vi Facebook, Snapchat og LinkedIn Pixel. Dette er informasjonskapsler som gjør at Facebook og LinkedIn får informasjon om ditt besøk på handelensmiljofond.no. Med denne informasjonen tilpasses annonser som vises til deg på Facebook og LinkedIn samt på innholdsnettverk til Facebook og LinkedIn på Internett. I henhold til personvernpolitikken til Facebook og LinkedIn samles det ikke inn eller brukes informasjon som kan benyttes til å identifisere deg som individ. Vi bruker opplysningene for å forbedre og videreutvikle nettsiden vår, gi deg relevante og tilpassede annonser, og for å analysere effekten av annonsene vi gjennomfører. All informasjonen som hentes vil kun benyttes til interne analyseformål, og vi deler ikke data med tredjepart. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere brukeren personlig. Du kan reservere deg mot målrettede Facebook-annonser her: Facebook cookies – Facebook Ad Preferences. Du kan reservere deg mot målrettede LinkedIn-annonser her: Manage Your LinkedIn Ads Settings. Les mer om Snapchat og personvern.

5. E-post og kontaktskjema
Dersom du sender oss e-post eller bruker kontaktskjema på nettsidene våre blir din e-postadresse lagret i vårt e-postsystem sammen med meldingen du sendte. Videre korrespondanse blir lagret og knyttet til den samme e-postadressen.

Vi bruker ikke kontaktinformasjonen til noe annet enn å holde korrespondansen med deg.

Vi bruker TLS-kryptering for å sikre vår e-postkommunikasjon, og dersom din e-postleverandør også støtter dette blir e-posten kryptert fra ende til ende. All inn- og utgående e-post blir sjekket for virus og skadevare.

Ved å bruke kontaktskjema eller sende oss e-post samtykker du til at vi lagrer e-postadressen din med tilhørende korrespondanse.

6. Nyhetsbrev
Handelens Miljøfond sender ut nyhetsbrev til de som ønsker det. Nyhetsbrevet inneholder nyheter, kunngjøringer, utlysninger og tilsvarende.

Vi bruker ikke kontaktinformasjonen til noe annet enn å sende deg nyhetsbrev.

Du kan melde deg av listen ved å klikke på lenken “melde deg av nyhetsbrevet” nederst i nyhetsbrevet eller ved å sende oss en e-post til post@handelensmiljofond.no.

Ved å registrere deg på vår nyhetsbrevliste samtykker du også til at vi behandler kontaktinformasjonen din og sender deg nyhetsbrev.