Tilbake til nyhetsoversikten
© Kåre Fostervold

Cecilie Lind overtar stafettpinnen etter Rasmus Hansson

Etter at Rasmus Hansson ble valgt inn på Stortinget i høst har Handelens Miljøfond vært på jakt etter ny leder. Nå er ledervalget klart. Cecilie Lind blir ny sjef for Norges største private miljøfond.

Publisert: 06.april, 2022
Sist oppdatert: 29.april, 2022

Nåværende stortingsrepresentant Rasmus Hansson ledet Handelens Miljøfond i perioden fra fondets oppstart i 2018 til han ble valgt inn på Stortinget i fjor høst. Fondets styre har nå ansatt Cecilie Lind i rollen som daglig leder. Lind kommer fra rollen som administrerende direktør i Avfall Norge og har lang erfaring fra gjennvinningsbransjen og arbeid med sirkulærøkonomi. Lind tiltrer lederrollen i Handelens Miljøfond 1. august.

- Vi er utrolig fornøyde med å få med oss Cecilie i denne rollen. Hun har lang ledererfaring og tung kompetanse innenfor miljø, politikk og kommunikasjon. Vi er trygge på at hun er den rette til å ta Handelens Miljøfond inn i en ny og spennende fase, sier Harald Jachwitz Andersen, direktør i Virke og styreleder i Handelens Miljøfond.

- Har midlene som trengs
Cecilie Lind har de siste to årene vært administrerende direktør i Avfall Norge, en stilling hun fikk etter å ha innehatt rollen som næringspolitisk direktør i samme selskap. Fra før har hun bred erfaring fra ulike roller i gjenvinningsbransjen, bl.a. fra selskaper som Ragn-Sells og COWI.

- Handelens Miljøfond er blant de mest spennende stedene å være for alle med miljøengasjement, fordi man har midler til å ta miljøengasjementet ut i handling, ikke bare prat. Jeg ser frem til å jobbe for en mer sirkulær plastøkonomi som både løser miljøutfordringer og gir økt verdiskaping. Med en tsunami av nye EU-krav på vei, har fondet stort potensiale for å være med å både løse utfordringer og drive utviklingen i riktig retning. Dette ser jeg virkelig frem til, sier Cecilie Lind, kommende daglig leder i miljøfondet.