Tilbake til nyhetsoversikten

40 millioner satt i sving på rekordtid!

1. mars 2024 lanserte Handelens Miljøfond og Norges Fotballforbund utlysningskampanjen Mer fotball - Mindre plast, der vi i Handelens Miljøfond deler ut 80 millioner kroner til fotballanlegg over en toårsperiode.

Publisert: 20.juni, 2024
Sist oppdatert: 20.juni, 2024

Offensive fotballklubber

-Vi er gledelig overrasket over at klubber over hele landet har tømt kassa i årets utlysning i rekordfart. Det vil resultere i betydelig reduserte utslipp av gummigranulat lokalt og nasjonalt allerede i år. Vi er opptatt av å skape konkrete og målbare miljøresultater med plastposekronene og det har vi virkelig fått til her, takket være et tett og godt samarbeid med NFF og offensive fotballklubber, sier Cecilie Lind, daglig leder i Handelens Miljøfond.

Cecilie Lind
Daglig leder i Handelens Miljøfond

Legger til rette

Klæbu IL er en av 157 fotballklubber som søkte og fikk innvilget midler fra Handelens Miljøfond til å redusere sine utslipp av gummigranulat fra sine baner med 95%. Fra de sendte inn søknad til spaden var i jorden gikk det under 2 måneder! Se filmen her:

- Neste år legger vi 40 nye millioner i potten sammen med kunnskapen og erfaringene fra i år. Da blir det enda mer fotball og enda mindre plast i naturen, sier Lind.

Fysiske barrierer er det mest effektive, og også det klart dyreste tiltaket for å redusere svinnet av gummigranulat fra kunstgressbaner, som er anslått til rundt 1500 tonn per år. Ikke alle fikk innvilget sin søknad i denne runden, men i januar 2025 åpner søknadsportalen for runde to, og da ligger det nye 40 millioner kroner i potten som kommer fra plastposepengene.