Tilbake til prosjektene

Bruk Lommepose!

Bruk plastbæreposen mer enn en gang. Da sparer vi Norge for minst 100 millioner plastbæreposer i året.

Slik bretter du en Lommepose

  1. Ta frem en hvilken som helst plastbærepose som du har liggende hjemme.
  2. Brett plastbæreposen tre ganger på midten.
  3. Lag en trekant nederst, og vipp den opp. Fortsett prosessen til du er på toppen.
  4. Trykk den øverste delen ned i “lommen”.
  5. Legg den i vesken, sekken, eller jakkelommen, så har du en plastbærepose klar til å brukes om igjen neste gang du skal handle.

Sparer Norge for 100 millioner plastbæreposer i året

Norge er det landet i Norden som bruker flest plastbæreposer per innbygger i året. I sum brukte vi totalt 770 millioner plastbæreposer i Norge i 2018. Handelens Miljøfond gjennomfører nå en kampanje for å redusere nordmenns forbruk av plastbæreposer.

Hvis hver nordmann bruker hver plastbærepose som handlepose mer enn en gang før den havner i restavfallet, sparer vi Norge for mer enn 100 millioner plastbæreposer i året. Brette og ta med en eller flere Lommeposer er en enkel løsning som vil bidra til at vi oppfyller dette.

Dette kan du gjøre for å bidra

I en hektisk hverdag er det lett å glemme å ta med plastbærepose når man skal handle, men løsningen er enkel. Lommeposen er liten og nett, og får plass i lommen, vesken eller sekken, klar til å brukes om igjen når du skal handle. Krølle en plastbærepose går også helt fint. Det viktigste er at du bruker plastbæreposen flere ganger.

Lommepose-challenge!

Skal vi klare å redusere forbruket av plastbæreposer med minst 100 millioner plastbæreposer i året, trenger vi deg. Bli med på Lommepose-challenge!

Slik fungerer det
Lommepose-challenge går ut på at folk lager og deler en video av at de lager en Lommepose, og putter den i lomma. Vi har fått med oss en rekke kjendiser på laget, som lager videoer for å oppfordre flere til å bruke plastbæreposen én gang til når man skal handle.

Vi håper du også vil være med å lage en Lommepose-film! Det eneste du trenger å gjøre er å lage en liten film av at du bretter en Lommepose og dele i sosiale medier. Oppfordre gjerne også noen venner av deg til å gjøre det samme - jo flere som viser at de bruker plastbæreposen flere ganger, jo større reduksjon av plastbæreposer får vi til.

Se hvordan Rasmus Hansson gjorde det!

Om Handelens Miljøfond

Handelens Miljøfond er handelens store miljøsatsing som støtter viktige miljøtiltak knyttet til plast. Butikker og kjeder betaler en medlemskontingent til Handelens Miljøfond basert på innkjøp eller salg av plastbæreposer. Disse pengene er øremerket miljøtiltak som skal redusere plastforsøpling, øke plastgjenvinning og redusere forbruket av plastbæreposer.

Handelens Miljøfonds hovedformål:

  • Støtte tiltak som reduserer plastbæreposeforbruket
  • Støtte tiltak som styrker arbeidet mot marin- og landbasert plastforsøpling, primært nasjonalt, men også internasjonalt
  • Støtte tiltak som styrker arbeidet med økt ressursutnyttelse av plast, herunder gjenvinning
Ta med Lommepose når du skal handle!

Publisert: 03.juni, 2020
Sist oppdatert: 14.desember, 2022