Tilbake til nyhetsoversikten

30 millioner til frivillig rydding – Søknadsskjemaet er åpent

For første gang legger Handelens Miljøfond opp til to årlige utlysninger rettet mot frivillig rydding. Første søknadsfrist er 28. april.

Publisert: 20.mars, 2023
Sist oppdatert: 21.mars, 2023

I 2023 skal Handelens Mijøfond tildele hele 30 millioner til frivillige ryddere, og søknadsskjemaet ble åpnet i dag.

– Frivilligheten er utrolig viktig, og vi har prioritert å øke støtten med 10 millioner i 2023, slik at enda flere frivillige kan fortsette sitt utrettelige arbeid for et renere hav og renere nærmiljø, sier Cecilie Lind, daglig leder i Handelens Miljøfond.

Søk nå

Det er mulig å sende inn søknad om midlene fra og med i dag. Søknadsfristen er 28. april, så de som vil søke har en drøy måned på seg på å sende inn sin søknad. Vedtak om tildeling vil komme før sommeren, så det gir god mulighet til å planlegge sommerens ryddeaktiviteter.

– Nå smelter snøen i store deler av landet, slik at det blir mulig å rydde opp i plastforsøplingen som kommer fram. Behovet for å rydde er stort mange steder i landet, så vi håper mange frivillige benytter seg av muligheten og sender en søknad. Og for de som trenger litt mer tid til å planlegge kommer det altså en ny søknadsrunde etter sommeren, sier Lind