Tilbake til nyhetsoversikten

Behandler fulle søknader - svar kommer i desember

Fagavdelingen i Handelens Miljøfond jobber nå på spreng med å lese fulle søknader i forbindelse med årets utlysning. Svar på søknad kommer i desember.

Publisert: 04.november, 2022
Sist oppdatert: 10.november, 2022

I midten av juni i år startet utlysningen av 100 millioner kroner til seks ulike plastrelaterte temaer.

Nylig gikk fondet ut med publiseringen av hvilke aktører som mottar støtte til Frivillig rydding og forebyggende tiltak. På de øvrige fem temaene jobber fagavdelingen nå spreng med å behandle de fulle søknadene som har kommet inn.

- Totalinntrykket vårt er at søknadene som har kommet inn er av svært god kvalitet. De største søknadssummene kommer fra temaene Sirkulære løsninger og redusert plastbruk og Økt bruk av resirkulert plast. Disse temaene er særlig viktige for sirkulærøkonomien, og det er vi opptatt av å bidra til, sier Lars Brede Johansen, fagsjef i Handelens Miljøfond.

Slik er søknadsbehandlingsprosessen

Først sender søkerne en såkalt skissesøknad. Denne behandles av administrasjonen i Handelens Miljøfond, og de beste søknadene inviteres til å levere en full søknad. Deretter vurderes de fulle søknadene av administrasjonen og en uavhengig, ekstern fagkomité. Endelig beslutning om tildeling fattes av styret i Handelens Miljøfond.

Det kom inn over 400 skissesøknader, og nå behandles over 200 fulle søknader. Svar på søknad kommer innen fredag 16. desember.

- Vi er i den luksus-situasjonen at vi har for mange gode søknader, og det er vanskelig å velge bort noen søknader. For de søkerne som får avslag på sin fulle søknad, oppfordrer vi på det sterkeste at de søker igjen, sier Johansen.

Handelens Miljøfond har årlige utlysninger til ulike miljøtemaer knyttet til plast. Totalt har fondet delt ut over 500 millioner kroner til over 600 miljøprosjekter siden 2018.