Tilbake til nyhetsoversikten

Fjellsport AS blir medlem i Handelens Miljøfond

Fjellsport AS, med butikken Skitt Fiske og Skitt Jakt, har blitt medlem i Handelens Miljøfond. Fra og med 23. oktober går 2 kroner per plastpose de selger til sine kunder til plast- og miljøtiltak.

Publisert: 16.november, 2023
Sist oppdatert: 15.november, 2023

Fjellsport AS er Norges ledende friluftsbutikk på nett, og er morselskapet til den fysiske butikken Skitt Fiske og Skitt Jakt i Sandefjord. Butikken selger et bredt utvalg av produkter til fiske- og jaktentusiaster. Som en aktør innen friluftsliv og natur, er Skitt Fiske og Skitt Jakt opptatt av å bidra til å holde naturen ren, derfor var medlemskap i Handelens Miljøfond et naturlig valg.

- Vi har visst om Handelens Miljøfond en stund, og har fulgt med på hva fondet har gjort i noen år nå. Vi ser det viktige arbeidet som er gjort for naturen og plastforbruket i samfunnet vårt. Selv om vi er en liten aktør, tenker vi likevel at det er en selvfølge at vi også blir medlem og bidrar. Vi er også en viktig formidler til våre kunder, så vi gleder oss til å stolt vise at vi nå er med på handelens felles plast- og miljøsatsing, sier Viktor Höjman, Sustainability Manager i Fjellsport AS.

Oppfordrer konkurrenter til å følge etter

Et medlemskap i Handelens Miljøfond innebærer at 2 kroner per plastpose som omsettes av Skitt Fiske og Skitt Jakt går nå til fondet. Midlene som Handelens Miljøfond får inn fra plastposene er øremerket miljøtiltak som oppfyller ett eller flere av fondets tre hovedformål: redusere mengden plastbæreposer, forebygge og fjerne plastforsøpling, og bidra til redusert plastbruk og sirkulær plastøkonomi. Innen sport og friluftsliv er følgende aktører allerede medlem: Bergans, Bikeshop og Sport 1 med kjedene Anton Sport, Sportsnett og Skandinavisk høyfjellsutstyr.

- Det er flott at flere aktører innen sport og friluftsliv blir med og bidrar til handelens felles tiltak for å løse plastens miljøproblemer. Vi ser dessverre at det fortsatt er en del gratispassasjerer, altså ikke-medlemmer, innen denne bransjen så her går Fjellsport AS med butikken Skitt Fiske og Skitt Jakt foran som et eksempel til etterfølgelse. Vi ser frem til samarbeidet, sier daglig leder i Handelens Miljøfond, Cecilie Lind.

- Vi bryr oss om naturen, og gjennom produktene vi selger så legger vi til rette for og oppfordrer folk til å bruke den på en ansvarsfull måte. Da må vi også sørge for å holde den ren for plastforsøpling, og vårt medlemskap i Handelens Miljøfond er en naturlig del i vårt bærekraftarbeid som bidrar til dette. Jeg oppfordrer våre konkurrenter til å følge våre fotspor, avslutter Höjman.