Tilbake til nyhetsoversikten

Nye Modena blir medlem i Handelens Miljøfond

Klesbutikkene under Nye Modena i Sarpsborg blir medlem i Handelens Miljøfond. - Viktig å være med på handelens felles innsats for miljøet, sier butikkens daglig leder.

Publisert: 06.februar, 2023
Sist oppdatert: 06.februar, 2023

Nye Modena har to klesbutikker i Sarpsborg, Modena og Muzt x Modena, og selger eksklusive klær. Den engasjerte daglige lederen Mariann Nilsen tok over Modena i 2009 og i 2020 kjøpte hun butikken Muzt x Modena. Nilsen har vært opptatt av at merkene som føres i butikkene også er opptatt av miljø, både produksjon og materialbruk, og at klærne er i høy kvalitet slik at kunden kan bruke klærne de kjøper i mange år fremover.

Daglig leder i Nye Modena, Mariann Nilsen.

Nå har kjeden valgt å bli medlem i Handelens Miljøfond ved å bidra med 1 krone per plastpose de selger, der pengene er øremerket miljøtiltak knyttet til plast.

– Vi er ikke den største klesbutikkjeden i Norge, og selger heller ikke voldsomt mye plastposer, men vi ønsker å gjøre vårt for å bidra til miljøet der vi kan og opplever medlemskapet i Handelens Miljøfond som svært givende og viktig. Vi skal også ta betalt for plastposen, og det gjør at folk tenker seg om et par ekstra ganger om de trenger en plastpose eller ikke, sier daglig leder i Nye Modena, Mariann Nilsen.

En klar oppfordring til tekstilbransjen

Det er stadig flere klesbutikker og -kjeder som er medlem i fondet. Fra før er blant annet kleskjeden Voice med kjedene Match, Vic og Boys of Europe og flere av butikkene tilknyttet samarbeidsgrupperingen Texcon. Det er fortsatt flere kjeder og butikker i tekstilbransjen som ikke er medlem, og daglig leder Cecilie Lind oppfordrer bransjen til å følge Nye Modenas fotspor.

– Vi er veldig glad for at aktører som Nye Modena blir medlem og ønsker å bidra til miljøarbeidet vi gjør på plastfeltet. Alle medlemskap er viktige, små butikker som store. Jeg oppfordrer aktører som ikke er medlem til å gjøre som Nye Modena. Det er kanskje det enkleste miljøtiltaket aktører i handelen kan gjøre og sikrer stor miljøeffekt for midlene, sier Cecilie Lind, daglig leder i Handelens Miljøfond.

Fra og med midten av februar starter Nye Modenas bidrag til fondet.

– Vi er glad for å være med på handelens felles miljøinnsats, og føler oss trygge på at pengene vi gir til Handelens Miljøfond går til tiltak som gjør en stor forskjell for miljøet og som fjerner plasten fra naturen vår, avslutter Nilsen