Tilbake til nyhetsoversikten

Outland blir medlem i Handelens Miljøfond

Fra og med 1. november er butikkjeden Outland medlem i Handelens Miljøfond. Det betyr at 2 kroner per plastpose som kjeden selger er øremerket miljøtiltak knyttet til plast.

Publisert: 07.november, 2023
Sist oppdatert: 07.november, 2023

Outland er en norsk butikkjede som selger bøker og andre produkter innen tegneserier, science fiction og fantasy. Kjeden har i dag 10 fysiske butikker rundt omkring i landet, og har lenge vært opptatt av sin rolle og bidrag innen åpenhet, likestilling og miljø.

En del av posepengene har til nå gått til Bellona, men kjeden ønsker også å delta og bidra til handelens felles satsing innen plast og miljø, og valgte derfor å bli medlem i Handelens Miljøfond.

- Vi ønsker å være med og bidra sammen med resten av handelen for å redusere plastposebruken og fjerne plastsøpla som ligger i naturen. Vi har fulgt med på alt det bra Handelens Miljøfond har fått til på disse områdene, og vi er nå glad for å være medlem, sier Mariann Andersen, assisterende daglig leder i Outland Oslo.

Medlemskap gir økt miljøeffekt

Å være medlem i Handelens Miljøfond innebærer at 2 kroner per plastpose som omsettes av butikken går til fondet, der midlene er øremerket ulike miljøtiltak knyttet til plast. 90 prosent av alle plastposer som omsettes i Norge er medlem i Handelens Miljøfond. De siste 10 prosentene kommer primært fra fag- og servicehandelen som fondet jobber aktivt for å få medlemmer fra. Fra bokbransjen er allerede Ark Bokhandel medlem i Handelens Miljøfond.

- Vi er veldig glade for å se at butikkjeder som Outland ser verdien av det ambisiøse arbeidet vi gjør innen plast og miljø. Vi gleder oss stort over det nye medlemskapet og ser frem til samarbeidet, sier daglig leder Cecilie Lind.

Med Outland som nytt medlem, bidrar det til at fondet kan gjøre en enda større forskjell for miljøet.

- Det at aktørene sammen bidrar til å løse plastproblemet gjennom Handelens Miljøfond gjør at vi kan få til en vesentlig større miljøforskjell enn om hver aktør ga ut midler til ulike tiltak på hver sin kant, sier Lind.