Tilbake til nyhetsoversikten

ARK Bokhandel er nytt medlem i Handelens Miljøfond

Med ARK Bokhandel som nytt medlem får Handelens Miljøfond merkbar tilstedeværelse innen bokbransjen. - Vi har lenge ønsket oss ARK som medlem, så dette er en gledens dag, sier medlems- og kommunikasjonssjef, Mari Nordstrøm.

Publisert: 14.november, 2021
Sist oppdatert: 14.november, 2021

For å bidra til en mer bærekraftig varehandel vil bokhandelkjeden jobbe aktivt med å redusere forbruk av plast. Medlemskapet i Handelens Miljøfond var derfor et naturlig neste steg.

- Vi ønsker å bidra til gode miljøprosjekter som støtter arbeidet med å redusere plastforsøpling, øke plastgjenvinning og redusere forbruk av plastbæreposer. Vårt medlemskap i Handelens Miljøfond er et av flere tiltak vi har igangsatt for å bidra til dette, og vi er glade for at samarbeidet nå er på plass, sier administrerende direktør Gøril Joys Johnsen i ARK Bokhandel.

- Medlemmene er vår kjerne

Handelens Miljøfonds medlemmer bidrar alle med 50 øre i kontingent til å løse plastens miljøproblemer. Siden oppstart i 2018 har Handelens Miljøfond brukt pengene til å støtte mer enn 500 miljøprosjekter.

- Medlemmene er vår kjerne. Uten dem hadde vi ikke hadde kunne gjort noe for plast og miljøsaken. Vi ser at mange bryr seg om og jobber dedikert med plastsaken, og at medlemsskapet i Handelens Miljøfond er noe som engasjerer både kundene og ansatte internt i medlemsbedriftene - det bygger intern stolthet, sier medlems- og kommunikasjonssjef, Mari Nordstrøm.

Mer en 85 prosent dekning

I dag er over 70 kjeder med nær 12 000 utsalgssteder i varehandelen medlemmer i Handelens Miljøfond. Medlemsmassen består av alt fra dagligvarehandel til fag- og servicehandel. Til sammen betyr det at Handelens Miljøfond får inntekter fra mer en 85 prosent av plastposene som selges i Norge.

- Dette gir oss en helt unik mulighet til å ta tak i plastproblemet. Vi har store miljøambisjoner og rydder stadig flere kilometer, reduserer flere tonn med plastbruk og øker kunnskapen om plast og miljø. Midlene fra ARK vil komme godt med for å realisere alle viktige planene vi har fremover, avslutter Nordstrøm.

ARK starter medlemskapet i Handelens Miljøfond fra og med 1. januar 2022.

- Takket være ARK kan vi starte det nye året med enda større muskler for å ta tak i plast og miljø. Vi gleder oss til å jobbe videre for natur og miljø, sier Nordstrøm.

Om ARK Bokhandel:

  • ARK Bokhandel er et heleid datterselskap av Gyldendal ASA.

  • ARK har et landsdekkende nettverk av 151 butikker, er Norges største nettbokhandel og har en sterk digital posisjon gjennom ARK.no, ARK e-bok og 1,2 millioner ARK-venner.

  • I 2020 hadde ark en omsetning på 1,7 milliarder norske kroner.