Tilbake til nyhetsoversikten

Bergans blir medlem i Handelens Miljøfond

Bergans blir medlem i Handelens Miljøfond. For hver plastpose Bergans selger fremover, vil 50 øre gå til Handelens Miljøfonds arbeid med å bekjempe plastens miljøproblemer.

Publisert: 12.august, 2021
Sist oppdatert: 11.august, 2021

- Det er svært gledelig å få Bergans ombord i vårt ambisiøse arbeid med å løse plastens miljøproblemer. Til tross for en krevende pandemitid, setter Bergans miljøet på prioriteringslisten, og det er både vi og miljøet svært glade for, sier Mari Nordstrøm, Medlems- og kommunikasjonssjef i Handelens Miljøfond.

Økt oppslutning i sports- og friluftsbransjen
Medlemskap i Handelens Miljøfond innebærer at 50 øre per plastpose går til fondets arbeid med å bekjempe plastens miljøproblemer. I dag er rundt 70 kjeder med nær 12 000 utsalgssteder medlem, og utgjør 85 % av alle plastposer i Norge. Innen sports- og friluftsbransjen er Sport 1 og kjedene Anton Sport, Sportsnett og Skandinavisk høyfjellsutstyr allerede medlem. Bergans er den første merkevaren innen friluftsliv som blir medlem i Handelens Miljøfond.

Vi har nær full oppslutning innen dagligvare og innen kiosk-, bensin- og servicebransjen, men det er fortsatt noen aktører i faghandelen som mangler. Derfor er det svært gledelig at vi får økt oppslutning i sports- og friluftsbransjen nå som Bergans blir med, sier Nordstrøm.

Bidrar til å redusere plastens miljøproblemer

Som medlem i Handelens Miljøfond vil Bergans blant annet bidra til å rydde Norge for plastforsøpling, gjennom Rydd Norge-programmet som fondet har starter og leder. I tillegg går midlene til å støtte et bredt spekter av andre miljøtiltak som reduserer plastforsøpling, øker plastgjenvinning og reduserer forbruk av plast, herunder plastbæreposer.

Vi har blitt en vesentlig bidragsyter til å redusere miljøproblemer fra plast, og vi vil kunne bidra med enda mer nå som Bergans blir medlem, understreker Nordstrøm.

Bergans tar miljøansvar

Bergans har 8 egne butikker som nå har startet med å innhente 50 øre per plastpose til Handelens Miljøfonds miljøarbeid knyttet til plast.

- Som en produsent av klær og utstyr som skal brukes ute, er Bergans naturlig nok svært opptatt av å ta vare på den flotte naturen vår – for både dagens og kommende turglade generasjoner. Men de store utfordringene vi står overfor når det gjelder klima og miljø, er det ingen som kan løse på egen hånd. Vi ser at Handelens Miljøfond har en viktig rolle for å få bukt med plastproblemet, og vi er stolte over nå å kunne bidra inn i denne dugnaden sammen med de andre medlemmene, sier bærekraftsansvarlig i Bergans Yngvill Ofstad.

Ofstad sender samtidig en vennlig oppfordring til de andre merkevarene i friluftsbransjen om å følge etter.