Tilbake til nyhetsoversikten

Bikeshop blir medlem i Handelens Miljøfond

Sportsbransjen øker sin tilsedeværelse blant Handelens Miljøfonds medlemmer, med Bikeshop som nytt medlem. Sykkelbutikken vil fremover bidra med 1 krone per plastpose de selger til fondets arbeid med plast- og miljø.

Publisert: 13.juli, 2022
Sist oppdatert: 12.juli, 2022

Bikeshop er Norges største spesialistbutikk for syklister, og har både nettbutikk og to fysiske butikker i Oslo og på Skoppum. Med en årlig omsetning på 285 millioner, blir det også en del plastposer som selges til kunder som handler. Det ønsket Bikeshop å gjøre noe med, og fra begynnelsen av juli vil de gi 1 krone per plastpose til Handelens Miljøfond. Midlene er øremerket miljøtiltak knyttet til plast, deriblant reduksjon av nordmenns forbruk av plastposer.

- Vi ønsker å gjøre det vi kan for miljøet, og hva gjelder plast er det viktig for oss å bidra der det monner. Vi som er i denne bransjen er mye i naturen, og har et helt eget engasjement for å ta vare på den. Vi har fått med oss alt det gode miljøarbeidet fondet får til med plastposekronene de får inn, så for oss var det et enkelt valg å bli medlem i Handelen Miljøfond, sier Håkon Lilland daglig leder i Bikeshop.

Flere medlemmer fra sportsbransjen
Innen sportsbransjen er følgende butikkjeder allerede medlem i Handelens Miljøfond; Bergans og Sport 1, som også har kjedene Intersport, Löplabbet, Anton Sport, Sportsnett, Milslukern og Skandinavisk Høyfjellsutstyr. Bergans ble medlem i fjor, og med Bikeshop som nytt medlem øker Handelens Miljøfond oppslutningen i sportsbransjen. Det er fondets medlemssjef glad for.

- Vi er så glade for at Bikeshop nå blir medlem. Sportsbransjen har lenge vært i vekst, og høye omsetningstall gir oss økt styrke i kampen mot plastproblemet. Vi har et mål om full oppslutning i handelen som omsetter plastposer, og med Bikeshop ombord er vi ett steg nærmere. Det er fint å se at aktører som Bikesop viser vei for andre aktører i bransjen som ikke er medlem, sier Mari Nordstrøm, medlems- og kommunikasjonssjef i Handelens Miljøfond

Større kjeder bør bli medlem
Til tross for en økt oppslutning i sportsbransjen er det fortsatt store sportskjeder som XXL og Sport Outlet som foreløpig ikke er medlem.

- Vi håper selvsagt at de ønsker å bidra de også. Mange butikker sier de har egne initiativ når de tar betalt for plastposen, men ved å støtte Handelens Miljøfond får du sammen med en lang rekke andre butikker en helt annen mulighet til å påvirke. For eksempel bidrar medlemmene våre nå til å rydde 40 prosent av ytre kyst i Norge, på tre år. De bidrar til mange viktige teknologiprosjekter for effektiv rydding i havet, og til storstilt og landsbasert rydding av tapte fiskeredskap som ellers ville fisket på havets bunn i en årrekke. Bare for å nevne noe. Gjennom medlemskap får man tilgang på plastkompetanse og kvalitetssikring av prosjektene man støtter, og det har en stor verdi. Sportsbutikker er fylt av mennesker med et stort engasjement for plast og natur. Det bør være et stort potensiale for høy oppslutning i denne bransjen, påpeker Nordstrøm.