Tilbake til nyhetsoversikten

Clas Ohlson blir medlem i Handelens Miljøfond

2. november 2020 ble Clas Ohlson medlem i Handelens Miljøfond, og bidrar dermed med 50 øre per solgte plastbærepose til viktige plastforsøplings- og plastgjenvinningstiltak. Clas Ohlson er den første aktøren innen segmentet bredt vareutvalg som blir medlem i fondet.

Publisert: 03.november, 2020
Sist oppdatert: 03.november, 2020

50 øre til plast- og miljøtiltak
© Handelens Miljøfond

- Vi ønsker Clas Ohlson hjertelig velkommen! Nå er de med på den felles dugnaden som medlemmene våre er med på og bidrar til å løse plastens miljøproblemer. Vår jobb er å sikre at midlene vi får inn gjør en varig og vesentlig forskjell for miljøet, og med Clas Ohlson ombord får vi en enda større mulighet til det, sier Rasmus Hansson, daglig leder i Handelens Miljøfond.

Førstemann viser vei
Handelens Miljøfond har 85 prosent av alle plastbæreposer som omsettes i Norge som medlemmer i dag. Medlemmene betaler 50 øre for hver plastbærepose de selger til norske forbrukere. 50 øringen forflyttes fra forbrukerens lomme, til medlemmet og avslutningsvis til Handelens Miljøfond som videre fordeler midlene på ulike miljøtiltak. Fondets mål er full oppslutning i handelen.

Clas Ohlson blir den første aktøren innen segmentet bredt vareutvalg til å ta steget om å bli medlem i fondet.

- Clas Ohlson er en stor og viktig aktør i sitt segment som vil vise vei for konkurrerende selskaper. Segmentet bredt vareutvalg er et spennende segment med et betydelig plastposesalg og hyppig gjennomstrømming av kunder. At Clas Ohlson nå er medlem er et viktig steg for oss på veien mot 100 prosent oppslutning i handelen, sier Hansson.

Skal bli klimanøytrale
Clas Ohlson har over 90 utsalgssteder i Norge som nå vil samle inn 50 øre per plastbærepose til plast- og miljøtiltak.

- Clas Ohlson har satt et ambisiøst mål om å være klimanøytrale i hele verdikjeden innen 2045. Et delmål på veien er redusere utslippene tilsvarende vår omsetning med 50 prosent frem til år 2030. Samarbeidet med Handelens Miljøfond er en av mange tiltak vi setter i gang for å nå våre mål, sier Stine Trygg-Hauger Adm. Dir. i Norge og CCO i Clas Ohlson AB