Tilbake til nyhetsoversikten

Drøyt 12 millioner til frivillige plastryddere i Frivillighetens år

Handelens Miljøfond avslørte nylig hvem som fikk midler fra høstens utlysning. 41 ryddeprosjekter med frivillige i bresjen kunne glede seg over midler til å rydde i Frivillighetens år.

Publisert: 10.februar, 2022
Sist oppdatert: 10.februar, 2022

Strandrydder står med ryggen til med plastpose med plast i og ser utover havet

Høsten 2021 lyste Handelens Miljøfond ut 110 millioner til plast- og miljøtiltak. Nå er status klar. 127 prosjekter får til sammen 109 millioner, og hele 41 prosjekter er innenfor frivilligheten.

- Dette er noen av de fineste prosjektene vi har. Det er engasjerte personer som ser forsøpling i sitt nærmiljø og vil gjøre noe med det. De bruker av sin egen tid og krefter for å få plastsøpla vekk. Vi er stolte av å bidra til det fantastiske frivillige engasjementet som finnes her i landet, sier Terje Eckhoff, ansvarlig for frivillighetsutlysningen i Handelens Miljøfond.

- Fortjener anerkjennelsen

Ryddemidlene til frivilligheten går for eksempel til organisering og transport via vei og sjø.

- Det har alltid vært viktig for oss å støtte opp om frivilligheten, og bidra til den innsatsen de legger ned for fellesskapets beste. De fortjener virkelig den ekstra anerkjennelsen de får nå i Frivillighetens år, sier Eckhoff.

Norges frivillige helter

Norge har en betydelig frivillig sektor. Frivillige gjør alt fra å trene håndballag, være besøksvenn på sykehjem, lete etter savnede, og rydde plast i naturen.

- Det er flott å se hva vi får ut av det frivillige engasjementet i Norge. Engasjementet rundt rydding av plast i naturen er stort, og det merker vi med som mottar søknader fra langt flere enn vi har mulighet til å støtte, hvert år. Vi håper midlene bidrar til fortsatt motivasjon for å stå på for naturen. Vi trenger alle hender til for å få vekk plastsøpla, sier Eckhoff.

Terje Eckhoff er prosjektforvalter og ansvarlig for utlysningen Frivillig rydding og forebyggende tiltak. Foto: Katrine Lunke, Apeland