Tilbake til nyhetsoversikten
© Anja Stokkan Wall, Handelens Miljøfond

Fortsetter satsing på frivillig rydding

I dag får 73 frivillige ryddeprosjekter beskjed om at de får tildelt midler på en total ramme på 20 millioner kroner i forbindelse med årets utlysning Frivillig rydding og forebyggende tiltak.

Publisert: 31.oktober, 2022
Sist oppdatert: 28.oktober, 2022

- Vi har hvert år siden fondets oppstart tildelt flere millioner kroner til frivilligheten. Frivilligheten står for en viktig del av ryddeaktiviteten i landet vårt, og vi er helt nødt til å holde den ved like. Vi er glade for å gi over 70 prosjekter den glade nyheten at de får støtte til sitt viktige ryddearbeid rundt omkring i landet vårt, sier Cecilie Lind, daglig leder i Handelens Miljøfond.

Sterk konkurranse om midlene

I midten av juni ble det lyst ut 20 millioner kroner til frivillig rydding og forebyggende tiltak. Søknadsfristen var 11. september, og fondet fikk inn totalt 109 søknader med en totalsum på 41,5 millioner kroner.

- Det har vært sterk konkurranse om midlene vi har lyst ut, og det ser vi som svært positivt. Det viser at det frivillige engasjementet for plastforsøpling fortsatt er stort og at plastposekronene gir nytte. Vi kommer til å fortsette å støtte frivilligheten fremover, sier Lind.

Dette er de glade middelmottakerne

Utlysningen rettet seg primært mot mindre og lokale ryddetiltak, og organisering og gjennomføring av ryddeaksjoner. Følgende aktører fikk i dag gladmelding om at de får støtte for sitt prosjekt.

Her er oversikten over aktørene som får støtte.

- Nå gleder vi oss til å følge prosjektene og se miljøresultatene de skaper med plastposekronene. Frivillig engasjement er viktig! Det sprer samhold og glede, og gjør at flere engasjerer seg i å løse problemene som plastbruken vår skaper. Det tjener både mennesker og naturen på, avslutter Lind.

Bruker over 250 millioner på rydding i 2022

Gjennom Rydd Norge-programmet og øvrige tildelinger bidrar Handelens Miljøfond med over 250 millioner kroner til rydding og fjerning av ulike typer plastforsøpling i Norge i 2022.