Tilbake til nyhetsoversikten

Handelens Miljøfond er blitt Miljøfyrtårnsertifisert!

Som en av over 9700 virksomheter har Handelens Miljøfond nå blitt Miljøfyrtårnsertifisert. – Vi er ikke fritatt å ha gode interne rutiner for miljø, klima og arbeidsmiljø, selv om vi er et miljøfond, sier daglig leder Cecilie Lind.

Publisert: 21.juni, 2023
Sist oppdatert: 23.juni, 2023

Arbeidet med å bli Miljøfyrtårn startet mai i fjor, og nå kommer diplomet snart på veggen.

– Det har vært nyttig å få et rammeverk for vurdere vårt miljøavtrykk. Det har gjort oss mer bevisste på hvor skoen trykker, og hvor vi har størst mulighet for forbedring, sier Cecilie Lind, daglig leder i Handelens Miljøfond.

Nyttig med rammeverk for miljøavtrykket

Det å bli Miljøfyrtårnsertifisert er et kontinuerlig arbeid, fordi man årlig skal rapportere på sitt klimaavtrykk og måloppnåelse. Som en kontorbedrift betyr det å være Miljøfyrtårnsertifisert at mye av forbedringene kan skje gjennom å stille krav til innkjøp.

– Vi skal vurdere om og hvordan vi kan stille krav til våre leverandører slik at vår positive miljøeffekt blir enda større. I tillegg har vi flere nye tiltak knyttet til reiser og matsvinn. Vi er ikke fritatt å ha gode interne rutiner for miljø, klima og arbeidsmiljø, selv om vi er et miljøfond, sier Lind.

Spiller inn plasttiltak

I Miljøfyrtårnportalen får virksomhetene tips om nyttige tiltak, og inspirasjon til eget arbeid fra andre Miljøfyrtårnsertifiserte virksomheter.

– Vi skal la oss inspirere av andre foregangsvirksomheter, og så har vi nyttige innspill om plasttiltak som andre kan la seg inspirere av, sier Lind.

Les mer om hvordan Handelens Miljøfond jobber med klima, miljø og arbeidsmiljø her.