Tilbake til nyhetsoversikten

Ikke noe utlysningsarrangement i år

De siste tre årene har Handelens Miljøfond samlet plastengasjerte til utlysningsarrangement. I år dropper vi arrangement, men gjør til gjengjeld det vi kan for at søknadsjobben skal bli enklest mulig.

Publisert: 15.august, 2022
Sist oppdatert: 15.august, 2022

For enkelte har 1. september blitt en merkedag - nemlig den dagen Handelens MIljøfond åpner for søknader om miljøkroner. Slik blir det ikke i år.

- I år valgte vi å gjøre det annerledes. Vi har nemlig ønsket å gi søkerne lenger tid til å tenke kloke tanker, og la ideene modnes, som god ost. Derfor åpnet vi skjemaet allerede 15. juni, og tar i mot søknader til og med 11. september. Vi håper dette gir mange kvalitetssøknader, sier Anja Stokkan, som er ansvarlig for koordinering av utlysningen.

Det er ikke bare søknadsfristen som utvides. Handelens Miljøfond har tatt flere grep for å gjøre søknadsprosessen enklere og mer tilgjengelig for søkerne.

- Vi må sørge for at søknadsprosessen er lavterskel og tilgjengelig slik at vi ikke går glipp av gode plastløsninger grunnet mye byråkrati og vanskelige prosesser. Det tror og håper vi at søkerne vil merke i år, sier Stokkan.

Dette har vi gjort:

1. Søknadsskjemaet er oppgradert

Vi har forenklet søknadsskjemaet ved å redusere mengden tekstfelt som er synlige for hver søker. Søknadssskjemaet er blitt dynamisk og tilpasser seg i henhold til det utlysningstemaet du har valgt.

2. Deling av tips til gode søknader

Vi har lest veldig mange søknader siden oppstart i 2018, og ser noen ting som går igjen i vellykkede søknader. Denne informasjonen har vi delt gjennom sommeren, og vil dele fremover mot søknadsfristen.

Se våre tips til gode søknader her.

3. Deling av tips fra tidligere prosjekter

Hvert år spør vi prosjektene våre om de har noen gode råd til andre som skal gjennomføre plastprosjekter, basert på erfaringene fra sine prosjekter. Disse rådene har vi nå samlet og spredt i sosiale medier, slik at potensielle søkere kan optimalisere sine prosjektplaner basert på dem som kom før dem.

4. Lengre søknadsfrist

Vi har gitt dere lenger tid til å tenke kloke tanker og skrive gode søknader. Søknadsskjemaet åpnet allerede 15. juni, og søknadsfrist er 11. september.

Les mer og søk her.