Tilbake til nyhetsoversikten

JYSK blir medlem i Handelens Miljøfond

Med JYSK som ferskt medlem er Handelens Miljøfond et viktig steg nærmere full oppslutning i handelen.

Publisert: 20.april, 2021
Sist oppdatert: 19.april, 2021

- JYSK har lenge vært på ønskelisten over medlemmer. Nordmenn handler mye til hjemmet, og kanskje enda mer i en tid der vi må holde oss hjemme store deler av tiden. De nye midlene fra JYSK vil gjøre oss i stand til å gjøre en enda større miljøforskjell, sier Mari Nordstrøm, Medlems- og kommunikasjonssjef i Handelens Miljøfond.

Økt oppslutning i faghandelen
Alle butikker som omsetter plastbæreposer kan bli medlem i Handelens Miljøfond. Medlemmene bidrar med 50 øre per plastpose til Handelens Miljøfond, og midlene er øremerket miljøtiltak knyttet til plast.

- Handelens Miljøfonds medlemmer representerer i dag rundt 70 kjeder med nær 12 000 utsalgssteder, og omsetter over 85% av alle plastbæreposer i Norge. Medlemmene spenner fra de store norske dagligvarekonsernene, fag- og servicehandelskjeder til en rekke enkeltbutikker. JYSK er den andre aktøren innen møbelsegmentet som blir medlem i fondet, sier Nordstrøm.

Fondet har nær 100 prosent oppslutning i dagligvarehandelen, og høy oppslutning innen kiosk-, bensin- og servicebransjen, men mangler fortsatt en del butikker i faghandelen.

- Derfor er det ekstra gledelig å se at en stor aktør som JYSK nå blir med i handelens felles store satsning innen plast og miljø, sier Nordstrøm.

JYSK satser på miljø
Bærekraft er en viktig del av JYSKs strategi, og medlemskapet i Handelens Miljøfond har vært et viktig steg i miljøarbeidet.

- Det har vært et enkelt valg å bli en del av Handelens Miljøfond og få muligheten til å bidra til det viktige arbeidet rundt plastreduksjon. Hos JYSK står bærekraft høyt på agendaen, og vi jobber mot spesifikke mål for å gjøre vårt selskap mer bærekraftig slik at våre kunder kan være med å ta enkle miljøvennlige valg for fremtiden. Den seneste tiden har vi blant annet kuttet bort plastemballasje på en rekke produkter, og vi jobber stadig med å lage resirkulerbar og bærekraftig emballasje som er enkel å sende til resirkulering, sier Martina Pohjanen, leder i JYSK Norge.