Tilbake til nyhetsoversikten

Nye plastposemillioner lyses ut

-Håper ferieturen kan inspirere til plastløsninger


Handelens Miljøfond åpner søknadsskjemaet og lyser ut 100 nye plastposemillioner. - Vi har stor tro på sirkulærøkonomi i år, sier Sjur Kvifte Nesheim, analytiker i Handelens Miljøfond.

Publisert: 15.juni, 2022
Sist oppdatert: 15.juni, 2022

Handelens Miljøfond lyser ut midler for fjerde gang, og i år er søknadsskjemaet åpent allerede fra og med 15. juni. Nesheim håper dette vil gi utslag i søknadsbunken.

- Søkerne får tilgang til skjemaet tidligere og dermed bedre tid til å tenke kloke tanker frem mot fristen 11. september. Mange reiser kanskje til utlandet og ser løsninger som ennå ikke er tatt i bruk i Norge. Forhåpentligvis kan opplevelsene på ferieturen i Norge eller utlandet inspirere til gode plastløsninger, sier han.

De 100 millionene skal fordeles på seks ulike kategorier.

Disse kategoriene kan man søke om midler innenfor:

  • Sirkulære løsninger og redusert plastbruk

  • Økt bruk av resirkulert plast

  • Teknologi for renere hav

  • Kunnskap om miljøeffekter og miljøløsninger

  • Redusere plastforsøpling internasjonalt

  • Frivillig rydding og forebyggende tiltak

Les mer og søk om støtte her.


- Den mest spennende tiden på året

Hittil har 500 miljøprosjekter blitt tildelt mer enn 600 plastposemillioner fra Handelens Miljøfond.

- Det er ikke noe som gjør oss mer fornøyde enn å reise på prosjektbesøk og se plastposekronenes virkning i praksis. Pengene går til alt fra infrastruktur for innsamling av medisinsk utstyr, til rydding av spøkelsesteiner på havbunnen og omgjøring av plastavfall til skolepulter i Mali, bare for å nevne noe. Nå ser vi fram til en ny runde med søknader, det blir spennende å se hva som kommer, sier Nesheim.