Tilbake til nyhetsoversikten

Slik kler du deg miljøvennlig på Halloween

Halloween kan fort bli en høytid for plastkonsum. Parykker, pynt og kostymer i plast blir ofte bare brukt en gang før det kastes, eller blir lagt i en eske for å støve ned på loftet. Slik kan du gjøre Halloween-kostymet mer miljøvennlig

Publisert: 28.oktober, 2022
Sist oppdatert: 28.oktober, 2022

Vi har satt sammen et miljøvennlig Halloween-kostymehierarki!

1. Ombruk

Grav i skuffer og skap og se hva du har av gamle kostymer. Kanskje kan noe du brukte i fjor eller to år siden brukes igjen? Eller enda morsommere! Hvilke kostymer kan du lage av det du har hjemme? En morgenkåpe, slippers, hvit ansiktsmaling, lilla øyenskygge under øyene og solbærsaft i en pose kan for eksempel bli til kostymet "Blodfattig". Her er det bare fantasien som setter grenser!

2. Låne

Hør med venner og naboer, og lån bort egne kostymer! Det du kanskje er lei av fra i fjor blir nytt og kult på ny person.

3. Kjøpe brukt

Om kostymeesken er tom og du er nødt til å kjøpe noe, forsøk å kjøpe noe brukt. Bruktbutikker flommer av tidstypiske plagg som er perfekte for å imitere karakterer fra klassiske filmer som Matrix, Clueless eller Grease.


4. Kjøpe nytt og gjenbruke neste år

Klarer du hverken å finne noe i skuffene, låne noe av venner eller finne noe i bruktbutikken, og må kjøpe noe nytt, sørg for at dette er noe som vil brukes mer en en gang, enten av deg eller av venner. Engangsplast er aldri noen god idé 👎

5. Kjøpe nytt og kun bruke det én gang

Dette er nederst i hierarkiet av en grunn. Dropp dette. Vi kaster allerede 540 000 tonn plast i året i Norge. Ikke la Halloweenkostymet ditt havne på dynga.