Tilbake til nyhetsoversikten
Ryddemannskap

Jakten på mannskap til ryddejobben er i gang!

Nordland, Trøndelag og Vestland er de tre første fylkene til å sette i gang med det nasjonale ryddeprogrammet Rydd Norge. Nå er jakten på mannskap til ryddejobben i gang.

Publisert: 16.oktober, 2020
Sist oppdatert: 14.januar, 2022

Gjennom Rydd Norge-programmet leter nå Handelens Miljøfond etter aktører som kan påta seg ansvaret for å rydde prioriterte områder langs kysten i Nordland, Trøndelag og Vestland.

- Rydding langs ytre kyst krever profesjonalitet og kjennskap til lokal geografi lokalgeografi, fugle- og lokalt dyreliv, og selvfølgelig kunnskap om nødvendige sikkerhetsrutiner for å klare å rydde i krevende natur. Rydd Norge trenger mye kvalifisert mannskap som kan få gjort jobben på en sikker og effektiv måte, og det er vi sikre på at vi finner i Nordland, Trøndelag og Vestland, sier Rasmus Hansson, daglig leder i Handelens Miljøfond.

Utfyller frivillig rydding

Rydd Norge-programmet skal sørge for at utilgjengelige områder ryddes av folk med nødvendig kompetanse og utstyr.

- I Norge har vi lenge hatt et helt fantastisk frivillig engasjement for plastforsøpling, og folk har tatt saken i egne hender. Nå skal vi bygge videre på den solide innsatsen gjort av frivillige, fortsetter Hansson.

Skal få bort søpla

Handelens Miljøfond har satt et ambisiøst mål for Rydd Norge-programmet; 40 prosent av den ytre kystlinjen i Norge, prioriterte vassdrag, samt områder på Svalbard, skal ryddes på tre år. Å rydde så mye kyst i et land som har verdens nest lengste kystlinje kan virke uoverkommelig.

- Vi skal komme i mål ved hjelp av gode samarbeidspartnere landet rundt. Og når vi har nådd dette målet, skal vi rydde enda mer. Sammen skal vi få bort plastsøpla, avslutter Hansson.

Vil du lese mer om Rydd Norge-programmet og konkurrere om ryddejobben? Les her!