Tilbake til nyhetsoversikten
Novumare

Leter etter ryddeaktører i sør

Handelens Miljøfond søker nye ryddeaktører til Rydd Norge-programmet, denne gang i Agder og Rogaland.

Publisert: 10.august, 2021
Sist oppdatert: 14.januar, 2022

Rydd Norge-programmet ble startet høsten 2020, og er allerede kommet godt i gang.

- Det har skjedd mye det siste året, og det er veldig gøy å se. Høsten 2020 lyste vi ut ryddeoppdrag i Vestland, Trøndelag og Nordland, i april lyste vi ut oppdrag i Møre og Romsdal, Oslo, Viken, Vestfold og Telemark og Troms og Finnmark, og nå skal vi i gang i Agder og Rogaland. I enkelte områder begynner aktørene nå å bli ferdig med å rydde første runde, sier Eirik Oland, fungerende daglig leder i Handelens Miljøfond.

Her kan du til enhver tid se status på Rydd Norge-programmet.

Når er man ferdig med å rydde?

Handelens Miljøfond satte seg først som mål å rydde 40 prosent av ytre kyst, samt prioriterte vassdrag. Når den ryddingen er gjennomført skal det ryddes mer.

- Det er ikke slik at man rydder kun en gang og så er ferdig. Flere av områdene vi rydder er utsatte for søppel som driver langs kysten, og det kommer til å være behov for vedlikeholdsrydding også fremover. De gode nyhetene er at det å rydde gjør at det blir mindre søppel å rydde neste gang. så hvis aktørene i Rydd Norge sammen med frivilligheten er med å rydde i noen år til kan vi få søppelet helt vekk. I tillegg må vi stenge kranen, og det jobber vi også med. Det er ingen enkel jobb, men vi skal komme i mål, sier Oland.

Mulighet for ansettelser lokalt

Ryddeoppdragene i de to nye fylkene deles opp i flere mindre ryddeområder, og interesserte virksomheter kan levere tilbud på et eller flere områder.

- Både små og store virksomheter kan levere tilbud, og vi håper lokale aktører ser dette som en god mulighet for å rydde i eget nærmiljø. Av erfaring ser vi at mange lokale aktører ønsker å ta oppdraget, og mange får også jobben med å rydde. En bonus i tillegg til at vi får plastsøppelet bort er at dette fører til økt aktivitet i fylket og ansettelser lokalt, avslutter Oland.

Interessert i å søke om ryddeoppdrag? Klikk deg inn her.